"Waar je ook gaat, daar ben je”

1100 kilometer verder

Hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes!

Hier Arie en Bastiaan nu 1100 kilometer verder dan vorig verhaal op hun ontdekking door Nieuw Zeeland.Op dit moment bevinden wij ons in Nelson

Tongue out
! Wat hebben we de afgelopen 1100 kilometer weer ontzettend veel beleefd, unbelievable!

Na Qeenstown zijn we eerst richting Wanaka gereden, hier hebben we maar eventjes een chillex (chillen & relax in 1
Wink
) dagje ingepland en lekker bij de lake met uitzicht op de besneeuwde mountains bijgekomen van alle nieuwe indrukken.
Na onze chillex dag zijn we doorgereden richting de gletsjers. Zo hebben we Fox Glasier van ongeveer 100 meter dichtbij bekeken en als een japanner foto's gemaakt. Hierna toch maar door naar de Franz Josef Glasier. Hier zijn we 's avonds heerlijk uiteten geweest en ons klaar gemaakt voor een hele dag hiken op de gletsjer. Ge-wel-dige tocht gehad met een te gekke gids. Zo zijn we door te nauwe caves gekropen, ons met touwen opgetrokken, door wormholes gewurmd...conclusie: een te gekke dag gehad
Laughing
!
Na deze heftige sportieve dag (vooral voor Eva na 4,5 maand niet
Undecided
sporten) zijn we verder naar het noorder gereden langs Pukekura (een dorp met een handvol inwoners waarvan wij voor 1 nacht deel van mochten uitmaken
Cool
) naar Hokitika. In Hokitika hebben wij een toeristische route genomen door de jungle met watervallen en meren.

Na Hokitika zijn we doorgereden naar Punakaiki waar we de pancakerocks en de blowholes hebben bezocht. Na Punakaiki zijn we richting Cape Foulwind gereden over Westport. Na Cape Foulwind hebben we in 1 dag ongeveer 300 kilometer afgelegd richting Motueka. De volgende dag Abel Tasman geboekt en de dag daarop ook Able Tasman bezocht. Dit was me ook weer wat, 5 uren lang gewandeld. Dit was (helaas) niet vlak maar berg op en berg afwaarts. In Abel Tasman hebben we (natuurlijk) nog de split apple rock bezocht, seals gesport met jongen en genoten van dit schitterende National Park
Surprised

Op dit moment hebben we nog een kleine week op het zuider-eiland en zou Arjan toch eigelijks wel iets langer willen blijven, maar helaas aan alles komt een einde
Frown
! We hebben het samen nog steeds elke dag erg gezellig en genieten hier op en top want wij kunnen jullie vertellen, Nieuw Zeeland is schitterend en wij raden het iedereen dan ook aan!

Op dit moment zitten we in Nelson en gaan zo gezellig het winkelcentrum in en heerlijk een kopje koffie drinken op het terras, het gaat hier goed
Wink
!

Liefs Arjan en Eva

wichert

Heee Eefje! na 7 mailtjes in me inbox weet ik weer dat jij van alles zit te posten! leuk! je verhaal(tjes) en fotos! echt super wat voor leuke dingen jij doet! geniet er nog van en tot gauw. X

Grietsje

Super mooie foto's en leuk verhaal!!
Geniet er nog maar van!
Liefs

mem

wat leuk om weer wat van jullie te horen!
ik snap best wel dat een week zo voorbij is als
je zoveel leuke dingen doet.
misschien de stage maar even uitstellen......
hier alles o.k. maar (te) koud.
hoi

Marlies

Mooie foto's en mooie verhalen. Moest nog ff wat inhalen maar heb er van genoten ;) Geniet nog ff van jullie tijd samen en wat is de planning daarna??
Kus

Gerrie

Fijn te horen dat je weer thuis bent. Gezond, gelukkig en een hele ervaring rijker. Meid wat heb je genoten. Houd het vast je hele verdere leven!! k Kom je vast nog wel es tegen 0p e Jouwer. Oant sjen. Gr. Gerrie